Traditioner i SFO

Fester

I SFO’en kan vi godt lide fester, og i løbet året fester vi sammen med børnene. De to mest traditionsrige SFO-fester er Halloween og sommerfesten. Her giver vi den gas med fællesspisning, dans og forskellige lege. Børnene er med hele vejen og laver indbydelser, pynt og deltager i planlægning af aktiviteterne.

Højtiderne

Højtiderne har naturligvis betydning i SFO’en, hvor vi i værkstederne traditionelt laver både påske, jule -og fastelavnspynt, der hænges op til fryd for øjet og hyggen.

I slutningen af november åbner vores juleværksteder. Så oser huset af hemmeligheder, og der er områder i SFO’en, der bliver forbudt for forældre. Til gengæld er forældrene meget velkomne, når vi i december inviterer til årets luciaoptog. Børnene melder sig i god tid til optoget, sådan at der i eftermiddagene op til luciadagen, kan trænes gang og øves sang. Det er en rigtig fin og lidt højtidelig tradition, hvor vi slutter af med kage og kaffe.

Bag for Børnetelefonen

Hver år deltager SFO’en i Bag for Børnetelefonen, som er et initiativ fra Børns Vilkår, hvor man indsamler penge til Børnetelefonen. Op til dagen bager børnene i SFO’en og nogle derhjemme og når den store ”Bag for Børnetelefonendag” kommer, inviteres forældre, søskende, bedsteforældre og venner til at komme til hygge og naturligvis købe en stykkekage. Pengene der tjenes på salget går direkte til Børnetelefonen.  Det er en hyggelig dag med en SFO, der summer af både børne, unge, voksen og ældreliv. Og børnene er med til at hjælpe andre børn.

Vilde vulkaner

Hvert år, i første uge af skolernes sommerferie, drager SFO’ens ældste børn med nogle voksne afsted til Vilde Vulkaner - Danmarks største børnefestival.  Første festival blev afholdt i 1995 med deltagelse af ca. 1100 gæster fra SFO’er i hele Danmark. Deltagertallet er nu oppe på ca. 12.000 gæster – Hans Rømer skolens SFO Vi har været med i mange år og vi er vilde med det! Hvert år er børn og voksne kommet trætte men glade hjem - med snavset tøj og en masse gode og sjove oplevelser i ryksækken.